Általános szerződési feltételek

ÁSZF, Adatvédelem

Tájékoztató:

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket, valamint az Adatvédelmi Tájékoztatót és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

- Üzemeltetői adatok ismertetése
- Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
- A kínált termékek kategória besorolása
- Rendelési információk ismertetése
- A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
- Rendelés lépéseinek bemutatása
- A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
- Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
- Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
- Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
- Jótállási, szavatossági információk, tudnivalók
- Az elállási jog ismertetése
- Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
- Adatkezelési, adatvédelmi tájékoztató

Céginformáció:
 

Üzemeltető:

Nagy Attila egyéni vállalkozó

Adószám:

46450706-2-27

Nyilvántartási szám:

6575970 (Székesfehérvári települési önkormányzat jegyzője , 8000 Székesfehérvár Városház tér 1)

Statisztikai számjel:

46450706323023107

 

 

Kamara:

Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Szerződés nyelve:

Magyar

Cím:

8095 Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz

Telefon:

+36 30 396 9078

Email cím:

exner.uszo@t-online.hu

Weboldal:

www.exner.hu

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 6:00-14:00

 

Szombat-Vasárnap: Zárva

 

 

 

 

A honlap készítője és üzemeltetője (technikai kapcsolattartó):

Nagy Attila (exner.uszo@t-online.hu)

Informatikai és tárhely szolgáltató partnerünk:

3 in 1 Hosting Bt. (Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36212000040, email cím: admin@megacp.com , Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Brassó u. 4/a.)


Böngészés a webáruházban:

Üzletünk horgászcikkek kereskedelmével foglalkozik (használt és leértékelt termékeket nem forgalmazunk). Áruházunkban tetszés szerint barangolhat, személyazonossága felfedése nélkül is megismerkedhet termékeinkkel, árainkkal, regisztrációs kényszer nélkül tájékozódhat a részletekről. Termékeinket a könnyebb tájékozódás érdekében főkategóriák szerint soroltuk be. Minden termék ára bruttó, azaz ÁFÁ-val (27% ÁFA tartalom) együtt tüntetjük fel (bele értve az egységárakat is)! A termék nevére kattintva az adott termék leíró oldalára jut, ahol részletes leírás mellett képeket is lát. Ha a képre kattint az egérrel, akkor az nagyítva is megjelenik.

Keresés:

Ha a keresett terméket sehol nem találja, vegye igénybe keresőnket. A képernyő bal oldalán felül kell beírni a termék nevének vagy leírásának bármelyik szavát, vagy szórészletét, esetleg cikkszámát. A keresés gomb megnyomása után a keresés eredményeképpen mindazon termékek megjelennek, amelyek nevében vagy leírásában a megadott szó vagy szórészlet szerepel. Ezekre rákattintva eljut a kívánt termékhez. Amennyiben egy terméket nem talál, készséggel forduljon hozzánk a megadott elérhetőségeken és tájékoztatjuk arról, hogy a megadott terméket be tudjuk-e szerezni vagy sem.

Vásárlás az áruházban:

Ha a kiválasztott terméket szeretné megvásárolni a Kosár gombra kattintva, kezdeményezheti az áru vásárlását. Figyelem: számos termék esetén további választási lehetőségek találhatók (mint pl. íz, szín, méret stb.), ne felejtse el ezeket is kiválasztani. Miután berakta a kosárba az Önnek tetsző termékeket, folytathatja a vásárlást. A termék mennyiségét is tetszés szerint átírhatja, megváltoztathatja. Az alapértelmezés szerint 1 db-ot kínálunk fel. A csomagos termékek esetén az egységárat zárójelben találja meg, a csomagok megbontására azonban nincs lehetőség. A vásárlás nincsen regisztrációhoz kötve, de a regisztrált vásárlóink oldalunkra bejelentkezve nyomon követhetik rendelésük állapotát, valamint kinyomtathatják rendelésüket. Regisztrált vásárlóink a csomag feladását követően megtekinthetik a szállító partnert és a csomagszámot is az adott rendelés részleteinél.  A webáruházban feltüntetett termékek képei, leírásai illusztrációként szerepelnek és eltérhetnek a valóságtól.

A félre értések elkerülése végett az ár nélkül szereplő termékek átmenetileg nem beszerezhető termékek, jelenleg nem megvásárolhatóak!

A kosár tartalma:

A kosár tartalma mindig megjelenik, miután árut rakott bele. A kosár fülre kattintva minden kiválasztott termék és az aktuális végösszeg - böngészés közben is - nyomon követhető. Ez bármikor tetszés szerint módosítható, törölhető. Egy vásárlás alkalmával korlátlan számú terméket tehet a kosarába. A böngészés befejezése után a kosáron belül a "Tovább" gombra kell kattintani, így a "Virtuális pénztárba" kerül, ahol meg kell adnia a szállításhoz szükséges adatokat, valamint kiválaszthatja a fizetési és szállítási módot. Rendszerünk a csomag ÁFÁ-val terhelt szállítási díját a csomag súlya, valamint a fizetési mód alapján kalkulálja ki a lejjebb található szállítási díj táblázat szerint. Mindaddig NEM kerül feldolgozásra a megrendelése, amíg Ön a Megrendelő adatait nem adta meg, nem választotta ki a szállítási és fizetési módot, valamint nem jelölte be a vásárlási és fizetési feltételek elolvasásáról és elfogadásáról szóló jelölő négyzetet. Kérjük, pontosan töltse ki a számlázási címet (eltérő szállítási cím esetén a szállítási cím mezőt is), az email címet, és különösen fontos, hogy olyan telefonszámot adjon meg itt, amelyen napközben is el lehet Önt érni. Csomagküldő szolgálat választása esetén futár fel fogja hívni, ha nem talál otthon senkit, hogy egyeztessen a csomagátadás pontos helyéről és időpontjáról. Amennyiben a termékekről tételes kézpénzfizetési (ÁFÁ-s) számlát igényel, úgy jelölje be az erre vonatkozó jelölő négyzetet. A rendelés leadása előtt kérjük alaposan olvassa át a Vásárlási feltételeket, és a rendelés leadásához jelölje be az ehhez kapcsolódó jelölő négyzetet a pénztárban. Hibásan leadott rendelések esetén a rendelés feldolgozása előtt a megadott elérhetőségeinken kérheti a korrigálást, törlést.

Minimális rendelési tétel:

Hogy a megrendelt termékre ne rakódjon irreálisan magas szállítási költség, a minimális rendelési tétel 4.500 Ft (szállítási díj nélkül). Ettől kisebb értékű csomagot nincs módunkban kiszállítani, csak az üzletünkben vehető át a 4.500 Ft alatti rendelés. A megrendelésnek felső határa nincs.

A rendelés elfogadása:

A rendelés leadásáról rendszerünk a korábbi félreértések miatt NEM tájékoztatja Önt automatikus emlékeztető e-mailben, a tájékoztató emailt minden esetben kollégáink küldik el Önnek a rendelés feldolgozásának megkezdésekor. A leadott rendelést kinyomtathatja a nyomtatás gombra kattintva, rendelésének állapotát regisztrált felhasználóként megtekintheti bejelentkezés után a "Rendeléseim" menüpont alatt. A nem regisztrált vásárlók rendeléseivel kapcsolatban minden esetben személyesen jelentkezünk és a rendelés véglegesítése után küldünk visszajelzést emailben a végleges adatokkal. A rendelés leadása után megjelenő linken folyamatosan nyomon követheti rendelését, ezt a linket a rendelés feldolgozásának megkezdésekor kiküldött emailben is megtalálja, ezt érdemes elmenteni.  Az oldalunkon leadott rendelés nem jelenti a rendelés automatikus elfogadását. A megrendelés elfogadásáról és a szállítási határidőről minden esetben visszajelzést küldünk a megadott email címre (legkésőbb 48 órán belül, munkanapokon). Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. Az email cím helyes megadására különösen figyeljen, mert ez az elsődleges elérhetőség, melyen vevőinket megpróbáljuk utolérni (Mi minden esetben visszaigazoljuk emailben a rendelést, a visszaigazolás hiányát a rosszul megadott email cím vagy a telített postafiók is okozhatja. Amennyiben 48 órán belül nem kap semmi féle visszaigazolást, mindenképpen érdeklődjön elérhetőségeinken, mert technikai jellegű problémáról lehet szó.). Amennyiben a rendelt tételek szállításával kapcsolatban bármilyen kérdésünk lenne (pl. nem tudunk szállítani az adott termékből, nincs esetleg a kiválasztott méret vagy szín, hiba történt a rendelés során) munkatársunk a megadott email címen vagy telefonszámon megkeresi Önt. A rendelés során megadott személyes és szállítási adatok módosítását írásos formában vagy személyesen kérvényezheti.

A rendelés mindkét fél (kereskedő és vásárló) által történő elfogadását és lezárását követően a felek közt írásban kötöttnek minősülő szerződés jön létre, melynek nyelve magyar. A szerződés nem kerül iktatásra, a későbbiekben nem visszakereshető. A szerződésre magatartási kódex nem vonatkozik.

A szállítás várható időpontjáról minden esetben külön visszajelzést küldünk a megadott email címre, így amennyiben Önnek nem felel meg az adott időpont, válasz emailben elküldheti az Önnek jobban megfelelő időpontot. A szállítási idő a rendelés lezárása után a felek közt létrejött szerződésben foglaltak szerint valósul meg (általánosan 2-7 munkanap, hiányzó termékek és késedelmes szállítás esetén megbeszélés tárgya). Amennyiben nem tudjuk a kért terméket az Ön által elvárt időben szállítani, úgy az egyeztetést követően kérheti a rendelés törlését, felmondhatja a megkötött szerződést.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A rendelés állapotáról:

Várakozó - a rendelést rendszerünk befogadta, de munkatársaink még nem kezdték meg a feldolgozást
- Feldolgozás alatt - munkatársaink a rendelés feldolgozását megkezdték, egyeztetés végett ekkor kereshetjük a megrendelőt a megadott elérhetőségeken
- Teljesítve - a rendelés véglegesítése és a csomagolás megtörtént, a terméket átadtuk a futárnak és szállítás alatt van
- Részben teljesítve - a rendelt termékek egy részének véglegesítése és csomagolása megtörtént, a csomagot átadtuk a futárnak és szállítás alatt van (a hiányzó termékek később kerülnek feldolgozásra és szállításra előzetes egyeztetés alapján)
Törölve - a rendelés a megrendelővel történt egyeztetés után törölve lett

A Webáruház Csomagküldő szolgálatánál rendeléseit az alábbi, hagyományos formában is leadhatja:

  • Az exner.uszo@t-online.hu  e-mail címre küldött elektronikus levél formájában, mely levélben feltüntette a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat: a megrendelő pontos neve, számlacíme, a csomagküldés pontos címe (utca, házszám, város és irányítószám), egy telefonszám / email cím, amelyen munkatársunk egyeztetni tud a rendeléssel kapcsolatban (ha a rendelt termékből egyáltalán, vagy nem az Ön által rendelt méretben, ízben, színben stb. nincs készleten) és a szállítási forma (futárszolgálat). A visszaélések elkerülése végett minden e-mailben leadott rendelést  visszaigazolunk, ha a megrendelőt a megadott elérhetőségeken  nem tudjuk  elérni, a megrendelést semmisnek tekintjük.
  • A +36-30-396-9078 telefonszámon munkaidőben (H-P: 06:00-14:00 óra között) munkatársunk felveszi a rendelést és tájékoztatja Önt a vásárlási feltételekről. Rendelését ez esetben lehetőség szerint a megadott email címen is visszaigazoljuk.

 

Előre utalás esetén ezen adatokat kell használni:

 

 

Kedvezményezett neve: Nagy Attila e.v

Kedvezményezett számlaszáma:11736006-20283685-00000000

 


A termékek szállítási módja:

1. A termékeket  a GLS Hungary futárszolgálattal  ki tudjuk szállíttatni, ön választhatja ki, hogy milyen módon kéri a csomagot. A csomagokra csomagolási díjat nem számolunk fel. A feltűntetett szállítási díjak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák (27% ÁFA tartalom).

GLS Hungary Kft. futárszolgálat választása esetén a szállítási díjakat a lejjebb található táblázat tartalmazza. A feltűntetett szállítási díjak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák (27% ÁFA tartalom). Csomagküldő választáskor 40.000 Ft feletti vásárlás estén egyáltalán nem számolunk fel szállítási költséget. A termékek kifizetése a csomagküldő szolgálat választása esetén utánvéttel vagy előre átutalással történhet. Banki átutalás választása esetén az átutaláshoz szükséges adatokat a rendelés véglegesítése és lezárása után emailben küldjük el vásárlóinknak, valamint az átutalásos számlát a csomaghoz mellékeljük. A legtöbb DPD futárnál már lehetőség van bankkártyás fizetésre is a készpénz helyett, de ez utánvétes fizetésnek minősül (nem online fizetés), mivel a csomag átvételekor történik a fizetés.


Az alábbiakban feltüntetett árak Magyarország határán belül érvényesek.

A GLS futárszolgálat belföldi díjai:

Rendelés értéke

Szállítási költség

0 - 30.000 Ft

1990 Ft

30.000 Ft felett

Ingyenes!*

 


*A GLS futárszolgálat esetén a csomag súlyának felső határa 40 kg. Amennyiben a csomag súlya meghaladja az 40 kg-ot, de nem éri el az értéke a 30.000 Ft-os ingyenes szállítási határt, úgy a rendelést több csomagban küldjük el és a szállítási díj ez esetben 4750 Ft.

Delivering abroad: Send us an email (exner.uszo@t-online.hu) about the product, what you would like to buy, and we will send you the delivery informations!

A csomagküldő minden EU-s országokba vállal szállítást, többek között: Horvátország, Ausztria, Csehország, Németország, Olaszország, Románia, Szlovákia, Szlovénia... Ennek költségéről a csomag méretének és értékének függvényében emailben adunk előzetes tájékoztatást! Küldje el emailben, vagy rendelje meg webáruházunkban a termékeket és emailben megküldjük a szállítási költséget (A fenti táblázat Magyarország területén belülre vonatkozik). Ha elfogadja, akár már 48 - 72 óra elteltével meg is kaphatja a terméket. A megrendelt termékeket és a szállítási költséget előre PayPal utalással kell teljesíteni, mivel a csomagküldő külföldre utánvétkezelést nem vállal.

A GLS vállalja, hogy a csomagot a feladást követő munkanapon, 8:00 és 17:00 között kézbesíti. Lehetőség van szűkebb idő intervallum megjelölésére is, de minimum 5 egymást követő órát kell megadni és ezt ügyfélszolgálatunkon előre jelezni. A futár, ha nem talál otthon senkit, felkeresi a megrendelőt telefonon (a megrendelő telefonszámát minden esetben átadjuk a csomagküldőnek, de ezt természetesen bizalmasan kezelik), és így biztosan meg tudnak beszélni olyan időponton és helyszínt, ahol az átadás-átvétel gond nélkül lebonyolítható. A futárok rendkívül rugalmasak és segítőkészek, hiszen anyagilag is érdekeltek abban, hogy a címzetthez garantáltan a leggyorsabban eljusson a csomag. A futár mindent meg is tesz ennek érdekében. Ha végképp elérhetetlennek bizonyult a megrendelő, csomagja néhány napig a legközelebbi DPD Hungary depóban kerül elhelyezésre. A futár még egy alkalommal megpróbálja a kézbesítést, de ha senkit nem tud elérni, és senki nem jelentkezik a csomagért, visszaszállítják a feladónak, jelen esetben az Exner horgászcikknek.
 


30.000 Ft feletti vásárlás esetén nem számítunk fel szállítási díjat, amennyiben a rendelt termékek egy csomagban elküldhetőek (nem érik el a maximális 29,99 kg / 19,99 kg-os súlyhatárt és nem minősülnek terjedelmes/egyedi kezelésű csomagnak.)

 


Kiskereskedőknek 30.000 Ft feletti vásárlás esetén nem számítunk fel szállítási díjat, amennyiben a rendelt termékek egy csomagban elküldhetőek (nem érik el a maximális 29,99 kg / 19,99 kg-os súlyhatárt és nem minősülnek terjedelmes/egyedi kezelésű csomagnak.)

 

Nagykereskedőknek 30.000 Ft feletti vásárlás esetén nem számítunk fel szállítási díjat, amennyiben a rendelt termékek egy csomagban elküldhetőek (nem érik el a maximális 29,99 kg / 19,99 kg-os súlyhatárt és nem minősülnek terjedelmes/egyedi kezelésű csomagnak.)


Terjedelmes/egyedi kezelésű csomag: abban az esetben kerül felszámolásra, amennyiben a küldemény hossza meghaladja a 750 mm-t, vagy a küldemény három kiterjedésbeli mérete együttesen meghaladja a 2000 mm-t, illetve alakja nem téglatest vagy boríték, természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze. A szolgáltatás ára: az alapdíj 75%-a.

Több csomag/címzett: Akkor kerül felszámításra, ha a rendelt termékek kialakításuk vagy súlyuk miatt nem küldhetőek el egy csomagban. Ez esetben a szállítás díja az alapdíj 75%-ával megemelkedik (30000 Ft feletti vásárlás esetén az alap szállítási díjat átvállaljuk, csak a „Több csomag/címzett” felárat számoljuk fel.)

A „Terjedelmes/egyedi kezelésű csomag”, illetve „Több csomag/címzett” szolgáltatások közül csak az egyik kerül felszámításra egy adott rendelésnél, ha a termékek csomagolása ezt indokolja. Ezt a díjat csak a rendelés lezárása után a visszaigazoláskor tudjuk elküldeni a vásárlónak.2. A termékeket  a Magyar Posta Zrt. szállítja ki, lehetősége van választani, hogy milyen módon kéri a csomagot. A csomagokra csomagolási díjat nem számolunk fel. A feltűntetett szállítási díjak az alábbiak:

Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990 Ft/db

 Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db

Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db

Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db


Szállítási határidők:

Webáruházunk több beszállító termékeit kínálja A termékek egy része állandóan van készleten, más részüket nekünk is csak megrendelésre szállítják. Átlagos esetben a megrendelt termékeket 2-10 munkanap alatt ki tudjuk szállítani, ha erre nincs lehetőség, akkor e-mailben vagy telefonon értesítjük Önt arról, hogy melyik termékre kell várni. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy az adott terméket kihagyjuk a rendelésből, és a csomagot e nélkül küldjük el, vagy arra, hogy másik, hasonló (helyettesítő) terméket válasszon, esetleg megvárja a termék érkezését.

Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Túlsúlyos csomag:

A GLS Hungary futárszolgálat maximum 40 kg összsúlyú csomagot kézbesít. Természetesen Ön rendelhet ettől nagyobb mennyiségű terméket is (pl.: etetőanyagot), de ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy az egyetlen dobozban nem küldhető el. Ekkor kettő csomagban kell feladnunk megrendelését. A második csomag szállítási költségét a rendelés összértékétől függetlenül felszámítjuk! Bizonyos termékek szállítása jellegüknél fogva postai úton nem megoldható (pl. Úszó, horog tartó állvány...), ezen termékek átvételére kizárólag az üzletünkben van lehetőség (ezt az adott termék leíró oldalán külön jelezzük).


Internetes vásárlás esetén készpénzfizetési számlát állítunk ki, melyhez a szükséges adatokat, utólag telefonon kérjük el a megrendelőtől. Igényét kérjük a megrendelőlapon a rendelés során jelezze. Utólag azt nem áll módunkban kiállítani.

Téves megrendelés, rendelés módosítás:

Amennyiben rendelését tévedésből adta le vagy korrigálni szeretné, azt a leadást követően e-mailben az exner.uszo@t-online.hu címen illetve a +36-30-396-9078 telefonszámon személyesen megteheti a csomag feladása előtt.

Amennyiben a megrendelő a csomag feladása után mondja vissza a rendelést és a csomagot nem veszi át, úgy fenntartjuk a jogot, hogy a megrendelőt a további internetes vásárlási lehetőségtől ideiglenesen eltiltjuk, amíg a korábbi esetet nem sikerül tisztázni.

Amennyiben a rendelést az Ön által kért módon nem tudjuk az Ön által elvárt idő alatt teljesíteni (pl. több hetet, hónapot kellene várni az adott termék megérkezésére), kérheti a rendeléstől való elállást, a rendelés törlését.

A hibás teljesítésre az alábbi törvény vonatkozik: Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény

Jótállás, kellékszavatosság, termékszavatosság:

Az általunk forgalmazott termékekre az érvényes jogszabályok szerint termékkörönként meghatározott mértékű jótállást és szavatosságot vállalunk, vagy vállalnak beszállítóink, a gyártók és importőrök, amely megegyezik a törvény által biztosított jótállási és szavatossági jogokkal.

 

A garancia nem terjed ki

a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkra,

 

a nem megfelelő tárolásból eredő károkra,

a természetes elhasználódásból, kopásből és terhelésből eredő károkra,

a gyártó által nem jóváhagyott tartozékok / kiegészítők / elemek és ápolószerek használatából eredő károkra,

külső hatások vagy események, pl. vihar, árvíz, vezetékes víz okozta károkra,

úgynevezett következményes károkra, amelyek nem a megvásárolt terméken keletkeznek,

csekély hibákra, amelyek nem befolyásolják jelentősen a termék értékét vagy használatát,

személyi sérülésre.

Az alaptörvény 11. cikkének (1) bekezdése értelmében a garancia területi hatálya a Német Szövetségi Köztársaság területére terjed ki.


A megrendelő a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni.
A fogyasztó az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni a terméket a szolgáltatónak. A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.


Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy ( futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!
Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön az Exner horgászcikk hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
- Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.
- Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legalább egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Fogas Horgászbolt nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Hibás teljesítés esetén a 151/2003 (IX. 22.) Kormány Rendelet alapján a Fogas Horgászbolt jótállásra köteles.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?
A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.
Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Ügyfél részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát
- szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a Szolgáltató, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)
- rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
- helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
- elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén az Ügyfél:
- elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével az Ügyfélnek okozott érdeksérelmet.
- ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha az Ügyfélnek a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, az Ügyfél – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ha az Ügyfél a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és az Ügyfél által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, az Ügyfél érdekeit kímélve kell elvégezni. A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik. A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül az Ügyfelet a jótállásból fakadó jogok a fentebb meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik. A jótállás nem érinti az Ügyfél jogszabályból eredő – így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését. Ha a felek között jogvita alakul ki, melyet békés úton rendezni nem tudnak, az Ügyfél Békéltető testületi eljárást kezdeményezhet, a "Panaszkezelés" pontban feltüntettettek alapján. 

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A hibás termék üzletünkbe történő visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia (de természetesen személyesen is behozható és elvihető az üzletünkből: 8095 Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz). A fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyv készül (jótállási és szavatossági igény esetén egyaránt), melyről egy példányt a fogyasztónak is eljuttatunk. A jótállási jegyet vagy lehetőség szerint a számla másolatát mindenképpen mellékelje a visszaküldendő termékhez (jótállási időn túli szavatosság esetén a termék számlájával tudja igazolni a szavatossági jogot). Fontos megjegyezni, hogy a Fogas Horgászbolt szerviz tevékenységet nem végez, ezért a márkaszervizek szakvéleményét fogadja el és továbbítja Vevő felé a jótállási és szavatossági igények elfogadásában és elutasításában. A hiba javításának idejét a 19/2014 NGM rendelet határozza meg, eszerint a forgalmazónak/szerviznek "törekednie" kell arra, hogy a kijavítást vagy cserét 15 napon belül elvégezze. A fogyasztó a forgalmazónál és a gyártónál/importőrnél egyaránt kezdeményezheti a jótállás érvényesítését (a szavatossági igényt viszont csak a forgalmazónál). A 15 napos határidő letelte után, amennyiben nem történt meg a javítás vagy csere, illetve a forgalmazó erre bizonyítottan nem törekedett, a fogyasztó kezdeményezheti a termék cseréjét. A forgalmazó bizonyított törekvése ellenére, ha rajta kívül álló okok miatt nem megoldható a 15 napon belüli javítás (pl. alkatrész hiány), a fogyasztó mérlegelheti további haladék adását a javításra.

A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a jótállási igény nem érvényesíthető és a javított termék javításának díja és visszaszállításának költsége is a vevőt terheli.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a következő jogszabályok vonatkoznak (a linkre kattintva olvashatja el a rendelet teljes szövegét):
45/2014. Korm. rendelet
– 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet,
19/2014 NGM rendelet
– 2001. évi CVIII törvény,
– Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény
2015. évi CXXXVII törvény

A jótállási idő hosszára és tartamára vonatkozóan a konkrét feltételek a jótállási jegyen, illetve a számlán olvashatóak.

Elállási jog:

Webáruházunk szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, a Vásárlók érdekeit szem előtt tartva jár el. A Vásárló a szerződéstől a 45/2014 Kormány Rendeletben foglaltak szerint 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállási jog minden termékre vonatkozik, ami hiánytalanul érkezik vissza cégünkhöz (függetlenül attól, hogy felbontotta-e a csomagolást, vagy kipróbálta, használta a terméket). A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja. Az elállási határidő a termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. A fogyasztó az elállásra vonatkozó igényét emailen keresztül, postai úton, vagy személyesen üzletünkben is bejelentheti (írásos vagy személyes nyilatkozattétel szükséges). Az elállási igény bejelentéséhez a következő letölthető elállási nyilatkozat mintát is használhatja: Elállási nyilatkozat minta. Írásban történő elállás esetén az elállási nyilatkozatot 14 napon belül küldje el nekünk, ebben az esetben a nyilatkozat feladásának ideje kerül figyelembe vételre, nem a beérkezés ideje. Az elektronikus úton beérkezett elállási nyilatkozatokat, lehetőség szerint azonnal visszaigazoljuk. Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. Ha az értékesítő nem a rendeletnek megfelelően tájékoztatja fogyasztót, akkor az elállási jogát az áru átvételének napjától számított tizenkét hónapon belül gyakorolhatja. Ha ezen tizenkét hónapon belül sor kerül a tájékoztatásra akkor, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló 14 napos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta. Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget (termék és szállítás díja, kivéve azok a többletköltségek, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni. Ha a Fogyasztó a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozást választja, elállás esetén az ebből adódó többletköltséget a vállalkozás nem köteles megtéríteni. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli (a visszaküldött termék ellenértékét a vevő által megadott számlaszámra utaljuk vissza vagy postai utalványon küldjük el, személyes visszahozás esetében lehetőség szerint azonnal visszafizetjük). A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte. Az értékesítő követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Amennyiben a termékről felbontás után a futár jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termékre 8 napos cserelehetőséget is biztosítunk. Ebben az esetben a sérülést a futár által felvett jegyzőkönyvvel igazolhatja.

Az elállási jog gyakorlása a 45/2014 Kormány Rendelet értelmében olyan termékek esetében nem lehetséges, amelyek természetüknél fogva nem szolgáltathatóak vissza vagy gyorsan romlandók, esetleg olyan nem előre gyártott termékek, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak. Esetünkben ilyenek például az etetőanyagok, aromák, stb. Ezen termékek visszavétele a kereskedőtől nem várható el, ha a fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék baktériumokkal érintkezett, így a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható. Amennyiben a fogyasztó még nem kezdte meg ezen, a kivételszabály alá tartozó termékek használatát, tehát a terméket közvetlenül védő csomagolást még nem bontotta fel, elállási jogát az általános szabályok szerint gyakorolhatja. Ide tartoznak a kérésre gyártott termékek is, mint például a műanyag csónakok, kajakok és kenuk, mivel ezeket kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő általa elvárt színben és egyedi kiegészítőkkel gyártatjuk. Ezen termékek visszavétele a kereskedőtől nem várható el. Ezekben az esetekben gazdaságilag hátrányos lenne a forgalmazótól elvárni a termék visszavételét és a vételár visszafizetését, azaz ilyen esetekben a vállalkozások gazdasági érdekei megelőzik a fogyasztók érdekeinek védelmét.

Nem minősül távollevők között kötött szerződésnek, ha a vásárló online érdeklődik, de offline vásárol, illetve akkor sem, ha offline érdeklődik és online vásárol, ezen esetekre az elállási jog sem vonatkozik.

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. Kormány Rendelet részletes szövegét itt olvashatja: 45/2014 Korm. rendelet

Az elállási joggal, szavatossággal és jótállással kapcsolatos tájékoztató minden esetben a csomagban is megtalálható.

Előfordul, hogy az Internetes áruházban kiválasztott termék a valóságban mégsem olyan, mint amilyet Ön szeretett volna. Az ilyen esetekben a következő a teendő:

  • Jelzi a termékkel kapcsolatos elégedetlenségét Ügyfélszolgálatunkon, személyesen, telefonon a +36-30-396-9078, e-mailben (exner.uszo@t-online.hu)vagy postai úton (8095Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz).
  • Munkatársunk az egyeztetés után (számla visszakeresése, a termék értékének megállapítása) megbeszéli Önnel a termék visszaküldésének a részleteit és megkéri Önt, hogy írott formában közölje elállási jogának igényét (javasoljuk, hogy használja a következő mintát: Elállási nyilatkozat minta). Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, emailben elküldött elállási nyilatkozat esetén azt lehetőség szerint munkaidőben azonnal visszaigazoljuk). Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.
  • Ön postai csomagként feladja címünkre a visszaküldeni szánt terméket, tartozékait, esetleges jótállási jegyét (valamint a feldolgozás megkönnyítése érdekében, küldhet számunkra a számláról másolatot): Exner horgászcikk, 8095 Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz, Kérjük, a csomagot értéknyilvánítással adja fel, NE küldje vissza portós vagy utánvéttel terhelt csomagban, mert ezeket NEM áll módunkban átvenni! A terméket személyesen is visszahozhatja üzletünkbe nyitvatartási időnkben.
  • A termék megérkezésekor munkatársunk ellenőrzi annak sértetlenségét, és megbeszélt módon visszaküldi Önnek a termék értékét. (Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!)

Panaszkezelés:

Webáruházunk szolgáltatásai terén etikusan, törvényesen, a Vásárlók érdekeit szem előtt tartva jár el. Bárminemű panasz esetén forduljon hozzánk bizalommal.

Ügyfeleink a termékekkel vagy a tevékenységünkkel kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjeszthetik elő:

Vásárlói ügyfélszolgálat:
- Üzletünk címe: 8095 Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz
- Telefonszám: +36303969078
- E-mail: exner.uszo@t-online.hu

A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt (üzletben) azonnal kivizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet veszünk fel, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben azt az Ügyfélnek átadjuk, telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt az Ügyfélnek legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldjük, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint járunk el.

A telefonon közölt szóbeli panaszt a kötelezően egy egyedi azonosítószámmal látjuk el, ami a panasz visszakereshetőségét segíti. Ezt a számot a Szolgáltató az Ügyféllel köteles közölni.

A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az Ügyfélhez eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.

A Szolgáltató az Ügyfél által előterjesztett kifogásokat a megadott közvetlen elérhetőségeken fogadja. 

Egyéb jogérvényesítési lehetőségek:

Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:
- Bejegyzés a vásárlók könyvébe. A vásárlók könyve a Szolgáltató üzletében elérhető. Az ide írt bejegyzésekre a Szolgáltató 30 napon belül írásban válaszol.
- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóságok listája és elérhetőségei a http://jarasinfo.gov.hu holnapon érhetők el.
- Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

Az Ügyfél lakóhelye (tartózkodási helye) alapján az alábbi  békéltető testületekhez fordulhat a fogyasztói jogvita rendezése érdekében: 

Baranya Megyei Békéltető Testület
Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.
Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.
Telefonszáma: (72) 507-154
Fax száma: (72) 507-152
E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500
Fax száma: (76) 501-538
E-mail cím: bkmkik@mail.datanet.hu

Békés Megyei Békéltető Testület
Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775
Fax száma: (66) 324-976
E-mail cím: bmkik@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870
Fax száma: (46) 501-099
E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefonszáma: (1) 488-2131
Fax száma: (1) 488-2186
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Honlap cím: www.bekeltet.hu

Csongrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék
Fax száma: (62) 426-149
E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu

Fejér Megyei Békéltető Testület
Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszáma: (22) 510-310
Fax száma: (22) 510-312
E-mail cím: fmkik@fmkik.hu

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217
Fax száma: (96) 520-218
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.
Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszáma: (52) 500-710
Fax száma: (52) 500-720
E-mail cím: info@hbkik.hu

Heves Megyei Békéltető Testület
Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.
Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék
Fax száma: (36) 323-615
E-mail cím: tunde@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.
Telefonszáma: (56) 510-610
Fax száma: (56) 370-005
E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszáma: (34) 513-010
Fax száma: (34) 316-259
E-mail cím: kemkik@kemkik.hu

Nógrád Megyei Békéltető Testület
Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a
Telefonszám: (32) 520-860
Fax száma: (32) 520-862
E-mail cím: nkik@nkik.hu

Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)-269-0703
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület
Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.
Telefonszáma: (82) 501-000
Fax száma: (82) 501-046
E-mail cím: skik@skik.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180
Fax száma: (42) 311-750
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu

Tolna Megyei Békéltető Testület
Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.
Telefonszáma: (74) 411-661
Fax száma: (74) 411-456
E-mail cím: kamara@tmkik.hu

Vas Megyei Békéltető Testület
Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszáma: (94) 312-356
Fax száma: (94) 316-936
E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.
Telefonszáma: 88/429-008, vagy 88/814-111 (VKIK)
Fax száma: 88/412-150 (VKIK fax száma)
E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu
web: www.bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület
Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.
Telefonszáma: (92) 550-513
Fax száma: (92) 550-525
E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 29. § (l l) bekezdése alapján a vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli, ennek keretében köteles a válasziratot megküldeni a békéltető testület számára. Amennyiben a vállalkozás székhelye, telephelye vagy fióktelepe nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki. 

​Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következő linken elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján:

- ODR - https://ec.europa.eu/odr  

Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.

- Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX törvény rendelkezései szerint.

Adatkezelés, adatvédelem:

Az Exner horgászcikk (Nagy Attila ev., székhely: 8095 Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz, adószám: 46450706-2-27) elkötelezett a személyes adatok védelmének biztosítása iránt. Cégünk, mint adatkezelő magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen tájékoztatás tartalmát, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

Az Exner horgászcikk adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos hazai és európai uniós jogszabályokkal.

A www.exner.hu oldalon történő vásárlás során személyes adatokat ad meg, melyeket Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”), A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 Európai Parlament és Tanács (EU) általános adatvédelmi rendelete (a továbbiakban: „GDPR”), Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Eker. tv.”), A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: „Grt.”), A Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: „Számv. tv.”), Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: „Áfa tv.”), valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „Ptk.”) és A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban: „Fgy. tv.”), valamint A postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény („Postatv.”)  alapján kezelünk. A hivatkozott jogszabályok előírásainak megfelelően ezúton tájékoztatjuk a személyes adatai kezelésének részleteiről, valamint ezzel kapcsolatos jogairól.

Adatkezelő:

- Az Ön adataival kapcsolatos adatkezelést az Exner horgászcikk végzi.
- Név: Exner horgászcikk (Nagy Attila e.v)

- Székhely: 8095 Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz

- Nyilvántartási szám: 6575970

- A bejegyző bíróság megnevezése: Gárdony Város Körzet, Központi Jegyző, Okmány Iroda, 2483

Gárdony Szabadság út 20-22.

- Adószám: 46450706-2-27

- Telefonszám: +36303969078

- Email cím: exner.uszo@t-online.huAdatvédelemhez kapcsolódó fogalmak:

- Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
- Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret –, valamint az abból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
- Hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
- Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
- Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
- Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS minta, íriszkép) rögzítése;
- Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
- Nyilvánosságra hozatal: az adatot bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
- Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
- Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
- Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
- Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
- Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
- Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – az adatok feldolgozását végzi;
- Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
- Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
- EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
- Harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam
- Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

Kezelt adatok köre, adatkezelés célja, jogcíme, időtartama:

Az Exner horgászcikk részére minden adatszolgáltatás önkéntesen történik. Társaságunk kizárólag az üzleti kapcsolat fenntartása érdekében és ahhoz szükséges mértékben kér adatszolgáltatást, és ezen adatszolgáltatás csak kivételes esetben irányul személyes adatnak minősülő adatra. Az üzleti kapcsolattartást lehetővé tevő adatszolgáltatáson kívüli adatszolgáltatás teljesen önkéntes és a rendelkezésre bocsátása a személyes adat tulajdonosának felelőssége. Az Exner horgászcikk minden tőle telhetőt megtesz a tudomására jutott személyes adatok biztonsága érdekében, védi azokat a jogosulatlan hozzáférésektől, a nyilvánosságra hozataltól, törléstől vagy megsemmisüléstől. Az Exner horgászcikk nem ad tájékoztatást a tudomására jutott személyes adatokról harmadik személyek részére, kivételt képeznek ez alól a jogszabályon alapuló hivatalos megkeresések. Az "Adatkezelési tájékoztató" egyes verziói közül mindenkor a holnapon megjelenített változat tekintendő hatályosnak. Felhívjuk továbbá figyelmet arra is, hogy amennyiben az egyes szolgáltatások igénybevételéhez megjelölt személyes adatokat nem adja meg, akkor azokat nem tudja igénybe venni.

Vásárlói adatok:

A kezelt adatok köre: név, felhasználónév (regisztráció esetén), jelszó (titkosított formában, regisztráció esetén), cím, adószám, e-mail cím, telefonszám, vásárlás időpontja, helye, vásárolt termékek megnevezése, mennyisége, ára, kiszállítás esetén a szállítási cím
Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja), szerződésen alapuló adatkezelés (Info tv. 6. § (4) bekezdés, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, illetve a a GDPR 6. cikk (1) bekezdés alapján
Az adatkezelés célja: Az üzletben, illetve a webáruházban történő vásárlás, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése
Az adatkezelés időtartama: A vásárló adatait a hozzájárulásának visszavonásáig kezeljük. A számlát a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése szerinti 8 évig őrizzük. Az egyes kapcsolattartási csatornák esetén, azzal összefüggésben a hozzájárulás visszavonásáig kezeljük a kapcsolattartásra megadott adatot.
Kártyás vásárlás esetén a bankkártya és a kártyás fizetés tranzakció adatait az B3 TAKARÉK Szövetkezet (Székhely: 8444 Szentgál, Fő u.30, Cégjegyzékszám: 19-02-000339, Adószám: 10046436-2-19)
Az adatszolgáltatás módja: önkéntes

Beszállítói adatok:

A kezelt adatok köre: név, cím, adószám, e-mail cím, telefonszám
Az adatkezelés jogalapja: szerződésen alapuló adatkezelés (Info tv. 6. § (4) bekezdés, illetve GDPR 6. cikk (1) bekezdés alapján
Az adatkezelés célja: A szállítókkal történő kapcsolattartás
Az adatkezelés időtartama: A szállítóval fennálló üzleti kapcsolat lezárását követő 5 évig tároljuk.

Emailes és telefonos ügyfélszolgálat:

A kezelt adatok köre: név, lakcím, email cím, telefonszám és az ügyfélszolgálathoz emailben beérkezett, a felhasználóra, vagy más érintettre vonatkozó egyéb személyes adat és az ügy körülményei
Az adatkezelés jogalapja: szerződésen alapuló adatkezelés (Info tv. 6. § (4) bekezdés, illetve GDPR 6. cikk (1) bekezdés alapján
Az adatkezelés célja: Az emailben érkező ügy kivizsgálása és pontos dokumentálása, vagy a telefonos ügyfélszolgálattal folytatott telefonbeszélgetés pontos dokumentálása  annak érdekében, hogy az Adatkezelő rendelkezésére álljanak azok a kérések és észrevételek, amelyek az Adatkezelő tevékenységével kapcsolatosak. Az emailen történő kommunikáció archiválásra kerül, így bármely utólagos kérdés vagy vita esetén az információk eredeti formájukban rendelkezésre állnak és szükség esetén az üggyel összefüggésben az Adatkezelő kapcsolatba tud lépni a felhasználóval.
Az adatkezelés időtartama: az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában az Adatkezelő az ügyfélszolgálathoz e-mailen beérkezett kérés Adatkezelőhöz történő megérkezésének napját, vagy a telefonbeszélgetést  követően, a Ptk. 6:22. § alapján 5 év múlva törli. Ha az adatokat az Adatkezelő a Számv. tv. alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat az Adatkezelő az érintett hozzájárulásától függetlenül csak az ügy Adatkezelőhöz történő megérkezésének napját, vagy a telefonbeszélgetést  követő 8 év múlva törli.

Szavatosság, jótállás kezelése:

A kezelt adatok köre: érintett neve, címe, telefonszáma, email címe, a vásárlás adatai (termék megnevezése, jellemzői, ára, vásárlás napja, helye, ideje) a vásárolt termékkel kapcsolatos kifogás, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke, az Adatkezelő nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges, a jegyzőkönyvet felvevő személy és a fogyasztó aláírása (kivéve ha e-mailen, vagy telefonon terjesztették elő a panaszt), a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje
Az adatkezelés jogalapja: az érintett jogos érdeke (Info tv. 6. § (1) bekezdés a) pontja), az adatkezelő jogi kötelezettségének teljesítése (Info tv. 6. § (1) bekezdés b) pont), illetve a GDPR 6. cikk (1) bekezdés alapján
A jogos érdek meghatározása: Érintett jogos érdeke, hogy a vásárolt termék a használat teljes ideje alatt megfelelően működjön, szükség esetén pedig érvényesíthesse szavatossági, jótállási igényét (kijavítás, kicserélés, pénzvisszafizetés).
Az adatkezelés célja: Az érintett által vásárolt termékre vonatkozó szavatosság, jótállás teljesítése.
Az adatkezelés időtartama: A kifogásról készített jegyzőkönyv felvételétől számított 5 évig
Adatfeldolgozó: szervizpartnereink részére személyes adat nem kerül átadásra, így nem történik adatfeldolgozás
Az adatszolgáltatás módja: önkéntes

Panaszkezelés (írásban a panaszkönyvben, e-mailben, levélben, telefonon ügyfélszolgálaton, szóban vevőbejáraton):

A kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím, telefonszám, adószám, termék megnevezése és annak adatai, számla adatai (vásárlás ideje, helye, termék ára), termékről készült fotó (ha szükséges), a panasz részletezése
Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja), a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése, végfogyasztó által tett panasz esetén a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdés
Az adatkezelés célja: az érintett által tett panasz teljes körű kivizsgálása
Az adatkezelés időtartama:   
- számla esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 év,
- írásbeli panasz esetén a panasz felvételétől számított 5 év,
- panaszkönyvben tett bejegyzés a bejegyzés napjától számított 5 év,
- szóbeli panaszról felvett jegyzőkönyv felvétel napjától számított 5 év,
- ügyfélszolgálat által felvett hangfelvételt a felvétel napjától számított 5 évig őrizzük.
Az adatszolgáltatás módja: önkéntes

Közösségi oldalon megadott adatok (Facebook, Google+):

A kezelt adatok köre: kommentek és üzenetek a közösségi oldalon
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása az, Info. tv. 5.§ (1) a) pontja, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés alapján
Az adatkezelés célja: A fogyasztók kommenteket és üzeneteket tudnak küldeni az adatkezelőnek a közösségi oldalakon keresztül. Az Adatkezelő vagy az Adatkezelő részére szolgáltatást nyújtó adatfeldolgozó megválaszolhatja a kérdéseket és a kommenteket, amennyiben ez szükséges. (A közösségi oldalak nem minősülnek a fogyasztói panaszok kezelése hivatalos fórumának.)
Az adatkezelés időtartama: Az érintett személy hozzájárulásának visszavonásáig, ennek hiányában az adatokat az Adatkezelő a kommunikáció időpontját követően, a Ptk. 6:22. § alapján 5 év múlva törli.

A www.exner.hu oldal használata:

A kezelt adatok köre: dátum, a honlap használatának időpontja, felhasználó eszközének és böngészőjének adatai, felhasználó számítógépének IP címe, földrajzi elhelyezkedése
Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja)
Az adatkezelés célja: a honlap látogatói adatainak figyelemmel kísérése, a honlap működésének biztosítása, visszaélések megakadályozása
Az adatkezelés időtartama: honlap látogatói esetében egy év
Adatfeldolgozó: az oldal üzemben tartója a 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36212000040)
Az adatszolgáltatás módja: önkéntes

www.exner.hu oldal cookie kezelése:

A kezelt adatok köre: dátum, honlapra belépés időpontja
Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása (Info tv. 5. § (1) bekezdés a) pontja)
Az adatkezelés célja: A honlapon sütik (cookies) kerültek elhelyezésre, ha visszaküld egy sütit, a kiszolgálónak lehetősége van összekapcsolni az aktuális kérést a korábbiakkal. Ezekből látogatói adatokra és anonim statisztikák készítésére nyílik lehetőség.
Az alábbi cookie-k használhatók az oldalon:
- funkcionális cookie: ez a süti segít a kívánt tartalom betöltésében,
- feltétlenül szükséges cookie: Ezek a cookie-k feltétlenül szükségesek az oldal működéséhez és fő funkcióihoz,
- performance cookie: ezzel a sütivel időt takaríthat meg, mivel növeli az oldal betöltési sebességét,
- harmadik fél cookie-k: a felhasználói élmény javítása érdekében harmadik fél által kezelt eszközöket alkalmazunk, úgy mint Facebook, Youtube és egyéb plug-inek. Ezekkel a plug-inekkel van lehetősége például tartalmat megosztani a közösségi hálón vagy extra anyagokat megtekinteni a szolgáltatásainkról.
- jelszóval védett munkamenethez használt cookie
- bevásárláshoz szükséges cookie
- biztonsági cookie
Mivel a Fogas Horgászbolt nem tudja a harmadik fél által elhelyezett cookie-kat sem blokkolni, sem befolyásolni, az adott szolgáltatás honlapján kaphat bővebb felvilágosítást az adott cookie-ról.
Az adatkezelés időtartama: A munkamenet lezárultáig (a honlap elhagyásával megszűnik), de amennyiben a felhasználó kéri legkésőbb 72 óráig, illetve a felhasználó jogosult a cookie letiltására, törlésére is.
Adatfeldolgozó:  az oldal üzemben tartója a 3 in 1 Hosting Bt. (2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36212000040)
Az adatszolgáltatás módja: önkéntes

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az Érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és melyeket a Szolgáltató rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag a Szolgáltató fér hozzá. 

Külső szerverek segítik a Honlap látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását (Google Analytics). A mérési adatok kezeléséről az adatkezelők tudnak részletes felvilágosítást nyújtani az Érintett részére. Elérhetőségük: Google LLC, (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View CA 94043, www.google.com/analytics )

A webanalitikai szolgáltatások is cookie-kat használnak, melyek célja, hogy segítse az online felületek használatának elemzését. Az érintett az online felületeken, az azokhoz történő külön és kifejezetten hozzájárulással engedélyezi, hogy cookie-k által létrehozott, az online felület használatára vonatkozó információkat a Google Analytics a Google amerikai egyesült államokbeli szervereire továbbítsa. A többi kezelt cookie az Európai Unión belüli szervereken kerül tárolásra. A weboldal használatával a felhasználó hozzájárul adatainak gyűjtéséhez és elemzéséhez a fentiekben meghatározott módon és célokra. A fenti szolgáltatók ezeket az információkat az online felületek érintett személy által történő használatának értékelésére, elemzésére, az online felületeken végrehajtott tevékenységekről szóló riportoknak az összeállítására, valamint az azokon végzett tevékenységekkel és internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használják.

Amennyiben az Érintett nem szeretné, hogy a Google Analytics a fenti adatokat az ismertetett módon és céllal mérje, telepítse böngészőjébe az ezt blokkoló kiegészítőt.
A legtöbb böngésző menüsorában található „Segítség” funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben:
- hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
- hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
- hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
- hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Profilalkotás:

Az Exner Horgászcikk mint adatkezelő profilalkotást nem végez. Profilalkotás a személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat a felhasználóhoz fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére (pl. személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, egészségi állapothoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők) elemzésére, vagy előrejelzésére használják.

Adatfeldolgozók adatai:

Név: 3 in 1 Hosting Bt.
Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1., Tel.: +36212000040
Adatfeldolgozási feladat: a www.exner.hu oldal üzemeltetője, tárhely szolgáltatója

Név: Libra-duo Kft
Székhely: 8000 Székesfehérvár Losonczi u.4 
Adatfeldolgozási feladat: Könyvelés

Név: DPD Hungária Kft.
Székhely: 1158 Budapest, Késmárk utca 14/b, Weboldal: www.dpd.hu
Adatfeldolgozási feladat: Futárszolgálati tevékenység


Név: Billingo Technologies Zrt.
Székhely: 1133 Budapest Árbóc utca 6. I. emelet  Magyarország, e-mail: hello@billingo.hu

Adatfeldolgozási feladat: Elektronikus számlázó rendszer üzemeltetője

Név: OTP Bank Nyrt.
Székhely: 1051 Budapest, Nádor u.16, Cégjegyzékszám:01 10 041585

 Adószám: 10537914-4-44

  • Cégnév: OTP Mobil Kft.

  • Székhely címe: 1138 Budapest, Váci út 135-139. B. ép. 5. em.

  • Adószám: 24386106-2-41

Adatfeldolgozási feladat: Kártyás vásárlás esetén a bankkártya és a kártyás fizetés tranzakció adatai


Adatai a fentieken túl nem kerülnek továbbításra harmadik személy részére. Harmadik személynek, vagy címzettnek adattovábbítás abban az esetben történik, ha a felhasználót előre tájékoztatjukk az esetleges címzettről és ezt követően ön ehhez előzetesen hozzájárul, vagy azt egyébként jogszabály írja elő.

Az Exner Horgászcikk fenntartja a jogot további adatfeldolgozó igénybevételére, melynek személyéről legkésőbb az adatfeldolgozás megkezdésekor ad egyedi módon tájékoztatást.

Linkek közösségi médiához:

Az Adatkezelő weblapja a Facebookra, a YouTube-ra és a Google+ oldalra irányító egyszerű linkeket tartalmaznak. Ilyen esetben kizárólag akkor kerül sor adatok továbbítására az említett közösségi média-üzemeltetőkhöz, amikor az adott ikonra (pl. a Facebook esetében az „f” ikonra) kattint. Amikor rákattint az adott ikonra, az adott közösségi média-üzemeltető oldala felugró ablak formájában nyílik meg. Ezeken az oldalakon az adott közösségi média-üzemeltető szabályzatának megfelelően a termékeinkkel kapcsolatos információkat tehet közzé.

Érintettek tájékoztatása az adatvédelmi incidensről:

Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, világosan és közérthetően tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:
a)  az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
b) az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
c)  a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Gyermekekkel és harmadik személyekkel kapcsolatos adatok:

16 éven aluli személyek nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve, ha szülői felügyeletet gyakorló személytől ehhez engedélyt kértek. A személyes adatoknak az Adatkezelő rendelkezésére bocsátásával kijelenti és szavatolja, hogy a fentiekre figyelemmel jár el, cselekvőképessége az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott. Amennyiben bármely személyes adat rendelkezésre bocsátására jogilag önállóan nem jogosult, köteles az érintett harmadik személyek (pl. törvényes képviselő, gondnok, egyéb személy – például fogyasztó – akinek a nevében eljár) beleegyezését megszerezni, vagy az adatok rendelkezésre bocsátásához más jogalapot biztosítani. Ezzel összefüggésben köteles mérlegelni, hogy az adott személyes adat rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e valamely harmadik személy hozzájárulására. Előfordulhat, hogy az Adatkezelő Önnel személyes kapcsolatba nem kerül, így a jelen pontnak való megfelelést köteles biztosítani, és az Adatkezelőt ezzel összefüggésben felelősség nem terheli. Ettől függetlenül, az Adatkezelő mindenkor jogosult ellenőrizni, hogy valamely személyes adat kezelésére a megfelelő jogalap rendelkezésre áll-e. Például, ha Ön harmadik személy - például fogyasztó - nevében jár el, jogosultak vagyunk kérni az Ön meghatalmazását és/vagy az érintett személy megfelelő adatkezelési hozzájárulását az adott ügyre vonatkozóan. Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy töröljön minden olyan személyes adatot, amelyet jogosulatlanul bocsátottak a rendelkezésére. Az Adatkezelő biztosítja, hogy amennyiben ez a tudomására jut, ezen személyes adat más számára nem kerül továbbításra, sem az Adatkezelő által felhasználásra. Kérjük, hogy a megadott elérhetőségeinken haladéktalanul közölje velünk, ha tudomására jut, hogy egy gyermek önmagáról, vagy egy harmadik személy Önről jogosulatlanul bocsátott az Adatkezelő rendelkezésre személyes adatot.

Jogorvoslati lehetőségek:

Bármikor kapcsolatba léphet velünk a fentiekben említett kapcsolattartási módokon az alábbi jogai gyakorlása érdekében:
- Joga van az adatkezelésre vonatkozó információkról, valamint a feldolgozott adatokról másolatot kérni (hozzáférési jog GDPR 15. cikk, Info tv. 15. §),
- Joga van a pontatlan adatok helyesbítését vagy befejezetlen adatok kijavítását kérni, (helyesbítéshez jog GDPR 16. cikk, Info tv. 17. §)
- Joga van személyes adatainak törlését kérni, továbbá joga van ahhoz ha, hogy ha a személyes adatai nyilvánosságra kerültek, törlés iránti kérelmét más adatkezelők részére is továbbítsák (törléshez való jog GDPR 17. cikk, Info tv. 17. § (2) bek.),
- Joga van kérni az adatkezelés korlátozását (adatkezelés korlátozásához való jog GDPR 18. cikk, Info tv.),
- Joga van az Önre vonatkozó személyes adatokat strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában megszerezni, valamint ezen adatok átadását kérni egy másik adatkezelő részére (adathordozhatósághoz való jog GDPR 20. cikk),
- Joga van az adatkezelés ellen tiltakozni (tiltakozáshoz való jog GDPR 21. cikk, Info tv. 21. §),
- Joga van a hozzájárulásán alapuló adatkezelésnél a hozzájárulásának bármikori visszavonására. A hozzájárulás visszavonása az azt megelőző időszak adatkezelésének jogszerűségét nem befolyásolja. (hozzájárulás visszavonásához való jog, GDPR 7. cikk (3) bek.).
- Joga van a felügyeleti hatóságnál panaszt benyújtani, ha úgy ítéli meg, hogy az adatkezelés valamely jogszabállyal ellentétes. (felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog GDPR 77. cikk)
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését vagy zárolását az adatfelvételénél jelzett módon, illetve a Fogas Horgászbolt elérhetőségein.
a.) tájékoztatás:
Az érintett kérelmére az Exner horgászcikk tájékoztatást ad a kezelt adatok köréről, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről és az arra megtett intézkedésekről, továbbá adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és címzettjéről. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül közérthető formában – az érintett erre irányuló kérelmére írásban – adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be.
b.) helyesbítés:
Az érintett kérheti személyes adatai helyesbítését, ha az a valóságnak nem felel meg és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelőnél rendelkezésre áll.
c.) adatok zárolása:
Az érintett kérelmére, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit a Fogas Horgászbolt zárolja a kérelmező személyes adatait. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
d.) adat törlése:
Az Exner horgászcikk  a személyes adatot törli, ha:
- kezelése jogellenes,
- az érintett kéri,
- a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki,
- az adatkezelés célja megszűnt, vagy
- az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt,
- azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
A személyes adatok törlésére, zárolására, helyesbítésére 25 nap áll az adatkezelő rendelkezésére. Amennyiben az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti igényét nem teljesíti, 25 napon belül írásban közli az elutasítás indokait.
e.) Tiltakozás személyes adat kezelése ellen:
Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.
Az Exner horgászcikk a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
Amennyiben az adatkezelő a kérelemre nem válaszol, illetve az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől (vagy a határidő elmulasztásától) számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.
Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik (Budapest Környéki Törvényszék elérhetősége: 1146 Budapest, Hungária krt. 179-187. 1590 Budapest, Pf. 225/3). Az érintett választása szerint a per az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.
Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Ha az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Adatkezelő nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 06.1.391.1400
Fax: 06.1.391.1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

Az Exner horgászcikk adatvédelmi nyilvántartási száma: 6575970.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Fogas Horgászbolt általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jogi nyilatkozat:

Az Exner horgászcikk tájékoztatja Önt, hogy weboldalának böngészése egyúttal az alábbi feltételek elfogadását is jelenti:

Az Exner horgászcikk weboldala, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alá esnek. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag az  Exner horgászcikk tulajdonosa jogosult.

Az Exner horgászcikk tulajdonosa előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. Az Exner horgászcikk azonban beleegyezik abba, hogy - saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében - Ön ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait számítógépén tárolja vagy kinyomtassa.

Az Exner horgászcikk weboldalának tartalma az eredetileg megfogalmazottak szerint, változtatás nélkül értendő. Előfordulhat, hogy a weboldalon a Fogas Horgászbolt akaratától és ráhatásától független változtatás történik, ezért - ha jogszabály másként nem rendelkezik – az Exner horgászcikk semmilyen természetű felelősséget nem vállal az Ön előtt megjelenő weboldalai pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan, a honlapon elérhető információk, dokumentációk vagy más írott anyagok tekintetében.

Az Exner horgászcikk fenntartja a jogot, hogy weboldalait bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. Az Exner horgászcikk nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz. A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk, vagy más írott anyagok hozzáféréséből, illetve azok közvetett vagy közvetlen felhasználásából, a honlap használatra alkalmatlan állapotából, vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból, vagy félreérhetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget az Exner horgászcikk kifejezetten kizárja.

Az Exner horgászcikk nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett, vagy publikált tartalmakért, melyekhez az Exner horgászcikk weboldala kapcsolódik, vagy amelyekre hivatkozik.

Az Exner horgászcikk használata nem jog, csupán lehetőség. Az Exner horgászcikk fenntartja a jogot arra, hogy az oldalról felhasználót, illetve tartalmat előzetes bejelentés nélkül töröljön.

Az Exner horgászcikk egyes weboldalai a jelen előírásoktól a hatályos jogszabályokkal összhangban eltérő rendelkezéseket is előírhatnak, így a mindenkor aktuális előírások, illetve felhasználási feltételek megismerése és elfogadása feltételét képezi az egyes szolgáltatások igénybevételének, használatának.

A webáruház adatainak feltöltésekor keletkező adminisztrációs hibákért szíves elnézésüket kérjük, egyúttal jelezzük, hogy a webáruházban szereplő árak és leírások valamint termékfotók tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi értelemben ajánlattételnek a rendelés írásbeli visszaigazolásáig.

Adattovábbítás

Tudomásul veszem, hogy Nagy Attila egyéni vállalkozó (8095 Pákozd Ipartelepi u. 0202/14 hrsz) adatkezelő által a(z) exnerfishing.com felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím adatok és szállítási cím adatok. Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff